Ágó és bandája

A világ legjobb floorball csapatának - mely tévedésből 2010 tavaszán kiesett a magyar másodosztályba - élete és dicsőséges újjászületésének története a kulisszákon innen és túl a bukástól az örök fényig! Valóság-show és sci-fi egyben, ahol bármilyen egyezés a valósággal koránt sem a véletlen műve!

Egy kis útbaigazítás

Ha nem tudod mi a floorball, akkor csússzon be neked van Bommel kattints ide.

Ha baromi hivatalos dolgokat akarsz olvasni a klubbról, akkor nyargalj el a hivatalos honlapra.

Ha nem tudod kik vagyunk mi, akkor olvasd végig az egész oldalt, de leginkább kezd az elején.

Ha pedig mindenképpen frankóra kapcsolatba akarsz lépni velünk, akkor kommentelj, vagy dobj egy mailt a maverick indamail-re, ahonnan a megfelelő helyre továbbítjuk a motyót, de legfőképpen gyere ki egy meccsünkre! / Kartal, Zsivóczky Gyula Sportcsarnok, Iskola tér 3./

Facebook oldal

Következő Bajnoki

Veszprém Lizards – Neumann-Kartal FSE

2010.09.05. 12:30

 

Veszprém, Stadion Sportcsarnok

Wartha V. u. 1-3.

A hét izéi...

A hét szavazása: 

Utolsó kommentek

Friss topikok

„Jesus is just a guy who cuts my lawn”

Gemma Teller Morrow

 

Az öltözőkben történő aktuális epizódok átbeszélésének alkalmával gyakori volt eddig is, keddtől pedig még sűrűbben el fog hangzani a következő perbeszéd:
„-Ez miből van?  –Sons of Anarchy.  –Az mi???”
Oké, még nem tűzték műsorra itthon (szerencsére, hisz a nem is oly régen még szebb napokat látott magyar szinkron műfajnak köszönhetően nyilván sokat veszít majd a feelingjéből, ahogy ez történt a Friday Night Lights-cal is), így az ember figyelme könnyen elsiklik felette. Nos, már itt az elején válaszolok az előbb feltette kérdésre: outlaw motorosbandás-fegyvercsempészes Kurt Sutter dráma. Igen, ő jegyzi a The Shield-et is (bevallom azt meg még én nem láttam…). A cikk apropóját a tudatlanok kiemelése a fényre, valamint a 7.-én induló harmadik évad adja (addig még simán le lehet darálni a már lefutott 2*13 részt, ha nekilátsz és van időd úgysem hagyod abba, ezt garantálni lehet). Tovább után egy kis SoA gyorstalpaló.


A Sons of Anarchy (hosszabb nevén Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original Charter vagy rövidebben SAMCRO, esetleg Sam Crow) Charmingban, egy nyugat californiai kisvárosban tevékenykedő (mily’ meglepő) motoros banda. Legfőbb profiljuk a nagyrészt az IRA-tól beszerzett fegyverek továbbpasszolása, a látszat fenntartására pedig autójavító műhelyt működtetnek. Emellett a városka sheriffjével karöltve tartják távol a lakóktól (és maguktól) a hétköznapi bűnözést és drogokat, amiért cserébe pedig a rend őre szemet huny az egyéb ügyletek felett. A bajok akkor kezdődnek, amikor fegyverraktáruk és komplett tartalma a levegőbe repül. Összetűzésbe kerülnek a környék másik két bandájával, a mexikóiakból álló Mayans-szal és a négerek alkotta Niners-szel.

Továbbá felfigyel rájuk az ATF nevezetű rendőri szervezet, akiket ráadásul a lefizethetetlen sheriff-helyettes is segít, megkoronázásként pedig belső gondjaikkal is szembe kell nézniük. Ennek oka, hogy a klub alapítójának fia, jelenlegi alelnöke Jax -az elnök Clay, a mostohaapa (akit Ron Perlman alakít, felesége, a „klub mindenható királynője” Gemma pedig Peggy Bundy szerepéből kilépő Katey Sagal)- apja jó útra terelő terveit próbálja véghezvinni, ám ez Clay-nek és Gemma-nak nem válik ínyére. A második etapban mindezt megfűszerezi egy neonáci csoport Charming-ban való letelepedési kísérlete.

 

 

A szereplőválogatás nem is sikerülhetett volna jobban, mindenki hatalmasat alakít (kiemelve Gemma szerepét). A mellékszereplők is zseniálisak, Tig, Bobby, Opie, Weston stb. Pozitív karaktert igazán nem lehet mondani, mint ahogy a Sopranos-ból sem, mindenki kiveszi a részét mindenből: a sheriff korrupt, a helyettes számlájára is írható pár dolog; Agent Stahl(ATF) bármit megtesz, hogy elkapja a SoA-t; Jax is többször meghúzza a ravaszt és még az ártatlannak tűnő orvos, Tara ( Jax régi-új barátnője) is ráérez -Gemma erős segítsége által- a királynőségre.
A történet az elejétől összefüggő, pörgés folyamatos, meglepőbbnél megdöbbentőbb sora követi egymást, nincsenek felesleges szálak, kitekintések, egyszerűen fantasztikus. Mindezek folytatását ígéri a harmadik szezon trailere (Sutter 7 évadot álmodott meg, a nézettségek alapján ki is fog tartani), Gemmának bujdosnia kell, Jax babáját elrabolják, a többit meglátjuk! Már csak az a kérdés, hogy megvárjuk a szezon végét és egybe daráljuk le, vagy hetente egy részes adagokban izgulva nézzük végig… Mindenkinek jó szórakozást, Let’s Roll!:)

 



 



Címkék: soa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wombats.blog.hu/api/trackback/id/tr912275390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása