Ágó és bandája

A világ legjobb floorball csapatának - mely tévedésből 2010 tavaszán kiesett a magyar másodosztályba - élete és dicsőséges újjászületésének története a kulisszákon innen és túl a bukástól az örök fényig! Valóság-show és sci-fi egyben, ahol bármilyen egyezés a valósággal koránt sem a véletlen műve!

Egy kis útbaigazítás

Ha nem tudod mi a floorball, akkor csússzon be neked van Bommel kattints ide.

Ha baromi hivatalos dolgokat akarsz olvasni a klubbról, akkor nyargalj el a hivatalos honlapra.

Ha nem tudod kik vagyunk mi, akkor olvasd végig az egész oldalt, de leginkább kezd az elején.

Ha pedig mindenképpen frankóra kapcsolatba akarsz lépni velünk, akkor kommentelj, vagy dobj egy mailt a maverick indamail-re, ahonnan a megfelelő helyre továbbítjuk a motyót, de legfőképpen gyere ki egy meccsünkre! / Kartal, Zsivóczky Gyula Sportcsarnok, Iskola tér 3./

Facebook oldal

Következő Bajnoki

Veszprém Lizards – Neumann-Kartal FSE

2010.09.05. 12:30

 

Veszprém, Stadion Sportcsarnok

Wartha V. u. 1-3.

A hét izéi...

A hét szavazása: 

Utolsó kommentek

Friss topikok

Hagyományteremtő jelleggel szeretnénk meghonosítani a „raj-faktor” rovatot meccsek elé, melynek gondozása az ötletgazda HorseMatty osztályrésze lesz majd, ezúttal azonban technikai okok miatt Maverick próbálja a bejött mailes anyagból összeollózni azt, amit a társ megálmodott. Ti meg olvassatok és lájkoljatok, mert az a dolgotok! Jöjjön tehát az ellenfél kulcsjátékosainak rövid bemutatása, azaz megnézzük, hogy mekkora „rajok” vannak odaát Gyíkföldön. A fővezér Kurd válaszának hiányában Zozi és Seti áll a klaviatúra mögé:

Kiss „Zozi” Zoltán – csatár, 1980-ban látta meg a napvilágot.

Egyes vélemények szerint még az anyja sem szereti, és akár a saját csapattársát is gond nélkül leütközi, na meg az sem okoz neki gondot, ha valahogy fel kell húzni az aktuális ellenfelet. Balos ütő remeg a kezében ha ütésre kerül a sor, de egyből magabiztosabb a fogás, ha a kedvelt húzás kerül előtérbe. Saját bevallása szerint egy gólpasszt előbbre helyez egy gólnál, de alighanem minden játékos – rajtam kívül – álszerényen ezt válaszolná. Csuklójában ott a trükk, ha választani kellene egy távoli bomba vagy egy egész védelmet minden égtájba elfektetés végén való átemelés közt, akkor hezitálás nélkül az utóbbi mellé tenné voksát, de a sok évnyi élettapasztalat azt mondatja vele, hogy az akrobatamutatvány vége természetesen egy kimaradt helyzet lenne. Pályán való agresszivitását nyilatkozataiban burkolja, a meccsre készülésként semmiféle partit nem említ, kizárólag a nyugdíjas készülés híve. Ha pedig már meg volt a győzelem, akkor jöhet az ipari mennyiségű sör a csapattal. Ütközés vagy pilinckázás? Egyenesen szöszmötölés! Hisszük ha látjuk, vasárnap pedig pályaedzőként köszön vissza már a rutinos csatár.

Összességében: szerény, visszafogott nyilatkozatok, de mi átlátunk a szitán, Zozi elég nagy raj odaát, ravasz, trükkös és kemény, olyannyira, hogy mindezt még leplezni is óhajtja!

Knór „Seti” Gábor – univerzális elem a bal bekktől a jobb árnyékékig, 1983-as veterán.

Seti CSK is volt a post-Zolika érában. Leginkább kemény védőmunkájáról ismert, ahol nem riad vissza a kézimunkától és egyéb nyalánkságoktól sem. A szoros emberfogás nála nem légbőlkapott szófordulat, hanem kőbevésett, pálmatex-el összefogott 60 percre szóló kapocs. Persze ő is inkább passzolna, mint betalálna, de ha mégis megesik, azt visszafogottan ünnepli meg. Balos ütője a húzást kevésbé szívleli: ütése viszont messziről is szaggat néha hálót, legalábbis törekszik rá. Piszkálás vagy ütközés? Ugyan kérem: miközben ütközik, előbb piszkál még oda bottal is, mint sem hogy padlót fognál! Meccs előtti éjszakái átlagosak, bár volt már 1000-el való arconpörgésből érkezés is. Meccs után viszont nála is elmaradhatatlan a sör a Sport bárban a keménymaggal. Választott zenéje egyenesen az egykori kapitánytól származik:

Összességében: Seti most Veszprémben az igazi raj! Kemény, rafinált, minden hájjal megkent, mégis rezzenéstelen arcú és kimért. Ha nem lenne Kurd egy legenda, akkor ő lehetne már a klub emblematikus figurája.

            És akkor nézzük a kérdéseket:

1.      Nem lehet kétség, idén is a feljutás a célotok, de mindjárt az első fordulóban egy hasonlóan motivált csapattal találkoztok (Természetesen nem „seggrepacsizni” megyünk Veszprémbe;) ).  Új edző, változó keret, hogy érzed mindezek mellett sikerült a felkészülés?

Zozi: - Úgy érzem h mindenki tette a dolgát becsülettel, és az idő eldönti,h hogyan is sikerült mindez.

Seti: - Nem kérdés, hogy minden meccsen nyerni szeretnénk, de azt látni kell, hogy elment az egyik legjobb játékos, és az Edzőbá is, ami azért elég komoly hátrány a tavalyi szezonhoz képest. Ráadásul azt tudtuk előre, hogy az idei bajnokság színvonala jóval magasabb lesz az OBI-ből leeső csapatok miatt, ezért a célokat is reálisan kell megfogalmazni. Egyelőre ez annyi, hogy mindenképpen be akarunk jutni a rájátszásba, és ott majd meglátjuk mi lesz! A felkészülés a lehetőségekhez képest jól sikerült, majd meglátjuk vasárnap ez mire lesz elég, győzzön a jobbik!

2.      Kit emelnél ki a csapatodból, ki lehet idén a nyerőember? (És ne csak a gólszerzésre fókuszálj!)

Zozi: - Egyértelmű: Kuba, ami évek óta benne szunnyad, idén kitör.

Seti: - Most hogy elment az Edzőbá, és valljuk be, kicsit gyengült a keret, most kell igazából megmutatni, hogy csapatként mire megyünk. Szóval nem emelnék ki senkit, a csapatnak kell nyerőnek lenni!

3.      Emlékszel még a korábbi Veszprém – Neumann mérkőzések valamelyikére?  Van esetleg valami felejthetetlen momentum, megmozdulás, vagy akár szócsata, ami „legendary”? (ez egy szókimondó blog, ne fogd vissza magad!)

Zozi: - Én nem emlékszem. úgy unblock semmire. csak egy névre: Tóth Zoltán.

Seti: - Sajnos akkor még nem voltam a csapatban, ha jól emlékszem, de a csapat nagy öregjeitől rengeteg jó sztorit hallottam!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wombats.blog.hu/api/trackback/id/tr522269058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R#8 2010.09.03. 23:35:49

Ha már egyszer regeltem, lájkolok:D
Wombat raj-faktor is lesz?:D:D Csak a poén kedvéért:D

settenkedo 2010.09.03. 23:42:55

Nah, most látom csak, hogy teljesen félreolvastam az utolsó kérdést, mert azt hittem a Kanizsa elleni meccsre kérdezel! Mondjuk Zoli szolhattál volna h együtt játszottunk a Neumann ellen! ;) Először kikaptunk Veszprémben 8-3ra, egy elég kemény hajtós meccsen, majd a népligetben a visszavágón 6-6ot játszottunk, ahol két gólt is lőttem, a Holé betörte az Ágó orrát a könyökével, és a Bogi vette fel videóra a meccset, amin végig az ő sajátos "buzdítása" (Boci b.meg, Kurd b.meg, jóóóóó, stb.) hallható! Nah azt a meccset tényleg soha nem felejtem el! :)

R#8 2010.09.04. 00:33:10

Na igen, a régi NFE - Lizards rangadók is legendary-k, a Gyíkok vs. Cápák meccsek is, most egy harmadik csapattal is játszhatok Veszprém ellen:) Kíváncsi vagyok nagyon:)
Lesz hangfal? A MECCS emlékére felcsendülhetne a Warriors of the World!:D

(ri)porter 2010.09.07. 17:36:17

akinek eltörtem az ütőfejét, sry.
süti beállítások módosítása