Ágó és bandája

A világ legjobb floorball csapatának - mely tévedésből 2010 tavaszán kiesett a magyar másodosztályba - élete és dicsőséges újjászületésének története a kulisszákon innen és túl a bukástól az örök fényig! Valóság-show és sci-fi egyben, ahol bármilyen egyezés a valósággal koránt sem a véletlen műve!

Egy kis útbaigazítás

Ha nem tudod mi a floorball, akkor csússzon be neked van Bommel kattints ide.

Ha baromi hivatalos dolgokat akarsz olvasni a klubbról, akkor nyargalj el a hivatalos honlapra.

Ha nem tudod kik vagyunk mi, akkor olvasd végig az egész oldalt, de leginkább kezd az elején.

Ha pedig mindenképpen frankóra kapcsolatba akarsz lépni velünk, akkor kommentelj, vagy dobj egy mailt a maverick indamail-re, ahonnan a megfelelő helyre továbbítjuk a motyót, de legfőképpen gyere ki egy meccsünkre! / Kartal, Zsivóczky Gyula Sportcsarnok, Iskola tér 3./

Facebook oldal

Következő Bajnoki

Veszprém Lizards – Neumann-Kartal FSE

2010.09.05. 12:30

 

Veszprém, Stadion Sportcsarnok

Wartha V. u. 1-3.

A hét izéi...

A hét szavazása: 

Utolsó kommentek

Friss topikok

„Idén nem 1, hanem legalább 2 kupát nyerünk!”

-José „The Special One” Mourinho a második Real Madrid felkészülési meccs után-

 

Tegnap sor került az első felkészülési meccsre, amire még nyugodtan mondhatjuk, hogy bő kerettel vágtunk neki. Nem csak hogy sort cseréltünk, de „sort cseréltünk” fél időben. Közel 30 játékos, 6 sor, két félidő, 4 harmad negyed, 23 gól, 4 büntető, 98% páratartalom, 132 légy/m3, és komoly fejtörés a Mesternek. Ez az első találkozó mérlege!

 

Az ARES 11 mezőnyjátékossal érkezett, nem volt Baba, Krisz, Kapetz-ék, és nagy meglepetésre Szabó P. sem. Voltak viszont Görögék, Kovi és legfőképpen Vadócz! Ágoston 2 félidőre bontotta a társaságot, és különböző sorokkal próbálkozott a felkészülés jelenlegi szakaszának megfelelően. Természetesen nem mindenkinek jutott 120 perc, de nem is ez volt a lényeg, hanem a vegytiszta akarat megnyilvánulása.

 

Az ellenfél játékára némiképp rányomta bélyegét, hogy védő nem nagyon volt a keretben, így például a Neumann csatárok olyan új élményekkel gazdagodhattak, mint például az, hogy Amara nézett velük farkasszemet utolsó emberként. Ennél abszurdabb csak az egyik shiftben valami anomália folyamán legenerálódó Kovi-Dudás páros volt.

 

23 gólra nem fogunk egyesével visszaemlékezni – nem mintha nem tudnánk -, így csak kiemelnénk Roni láb között hátrafele kapásból behúzott műremekét, valamint az egyértelműen meccs embere TZ második félidő elején bemutatott magánszámát, mely zsinórban bevarrt 4 találatból állt. Különösen hangsúlyt fektetnénk a „vezetem, vezetem, vezetem, még mindig semmi, még mindig semmi, na jó, akkor kajakból kilövöm a hosszú pipát éles szögből úgy, hogy a labdát sem látjátok” megoldásra. Első gólunkat Sármány szerezte, nem is álmodhatott volna szebb bemutatkozásról, miként az elképesztően nagy labdákat osztogató – ennél a gólnál különösen – Petényi sem. Sármány még megmászatta egy büntetőnél Vígh kapust is, majd leosztott egy forintos gólpasszt Ponyónak is.

 

Az ellenfélnél Vadócz ismét igazolta, hogy az ország legjobb játékosa, és senki nem lát úgy, mint ő. Olyan labdákkal tömte társait, hogy még a mi csapatunknak is leesett az álla. Szerencsére a befejezés koránt sem volt ennyire hatékony, köszönhetően részint a Miki-Balázs-Rabby kapustriónak. Mellette kiemelkedett Dudás 4 találata (különösen a levegőben pörgő kipattanó futásból bemészárlása volt tetszetős, egyébiránt innen kívánunk neki sok sikert a jövő szezonra!) korábbi csapata ellen, és Kovi megoldásai. Utóbbi nagyban nullázta teljesítményét kirívó sportszerűtlenségével, mely annak megtorlásául született, hogy Hetével való ütközése során az impzulzusmegmaradás fizikai törvénye nem méltóztatott a debreceni kénye-kedve szerint átalakulni. A jelenetet egy jellegzetesen focis homlokösszedugós szövegelés követte, majd miután Hete példásan levegőnek nézte a felháborodott „sporttársat”, az nemes egyszerűséggel kajakból alárugott. Bravo, tapsvihar, konfettieső! Kár volt érte.

 

A mérkőzés irama jó volt, a csapatot fűtötte a bizonyítási vágy! Az újoncok példás akarattal, és óriási lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, szinte minden debütáns kivétel nélkül pozitív meglepetést okozott. Nyilván dadogott a labda, nyilván voltak rossz megoldások, nyilván maradtak ki helyzetek, de mindez másodlagos… A lényeg: biztos, hogy lesz egy több mint 3 soros, igen acélos keret, amelynek minden tagja fel fogja szántani a pályát! Ágoston edző komoly és kellemes problémákkal fog szembenézni a keretszűkítésnél.

 

Néhány nyilatkozat meccs után:

 

Ali al-Mahataraba klubba befektetni kívánó ománi sejk, aki uralja az ország limonádé árusító hálózatát, és korábban kapcsolatba hozták a Manchester Uniteddel, a Real Madriddal és a Pittsburgh Steelers-el is, de mivel gyermekkorában kerületi tevehajtó bajnok volt, így figyelme sokkal inkább a kevésbé közismert, de fényes jövő előtt álló sportok irányába összpontosul:

„Hama al banmafagakara ta szabanomuja… - recsegés, bekapcsol a szinkrontolmács – Elégedett vagyok azzal amit láttam. A klub anyagi helyzete stabil, de hiszünk az utánpótlásban, így sok sztár közeledését elutasítottuk, hogy saját fiataljainknak biztosítsunk lehetőséget. Nyilvánvaló, hogy a kartali községből számos tehetség nőtte ki magát, és jövőre meghatározó emberek válhatnak belőlük. Ha meg nem, akkor egyszerűen télen felvásároljuk a piacot. Az edző iránti bizalom töretlen, a felkészülés körülményei kiválóak, a szezon eredményes lesz, most már nyilvánvalóan a másodosztály bajnoki címét tűzhetjük ki célul! A prémiumokról még később egyeztetünk.”

 

H. Béla alias „A Tulok”vezérszurkoló, a formálódó B-közép, a Bad Boys Blue Ultras szurkolói csoport egyelőre egyszemélyes formációjának alelnöke:

„Hát vazze, ez sokkal faszipántosabb volt, mint számítottam rá. Kajakra pozitív csalódás mindenki. A kiesés után kezdtem el figyelni a srácokat, mert feloszlott a helyi focicsapat, de ki nem hagynék mostantól egy meccset sem. Frankóra leizzadtam a pörgés nyakkal követésében, még a sört is majdnem elfelejtettem meginni. Ezek a legények aztán tudják mitől döglik a légy – mondjuk kell is nekik, szétnézve a csarnokban… -, k**** jó kis, jaj elnézést, szóval frankó kis szezon elé nézünk. Az a nem tudom hányas kis rugdalózó az ellenféltől meg jobb ha elgondolkozik, mielőtt legközelebb megemeli a lábacskáját, mert a MI fiainkat nem engedjük inzultálni vagy mi!”

 

Címkék: ali edzőmeccs ares tulok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wombats.blog.hu/api/trackback/id/tr712232418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása